Επιστρέψαμε μετά από αρκετό καιρό για να συζητήσουμε ένα επίμαχο θέμα που βασανίζει πολλούς. Πώς δίνω φάρμακα στο κουνελάκι μου, όταν είναι άρρωστο;

Τις περισσότερες φορές είναι ένα αρκετά δύσκολο επίτευγμα, καθώς όπως έχουμε πει τα κουνελάκια δεν δέχονται εύκολα αγκαλιές, πόσο μάλλον να τους δώσουμε ένα φάρμακο που μπορεί να μην έχει και την πιο τέλεια γεύση και το πιο τέλειο άρωμα.

ΤΡΟΠΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΦΑΡΜΑΚΑ ΣΤΟ ΚΟΥΝΕΛΙ ΜΑΣ

 1. Εύκολο κουνέλι, όπως το βολεύει

  Αν το κουνελάκι μας είναι εύκολο στο να του δίνουμε φάρμακο και γενικά δεν πρόκειται για ένα περίεργο φάρμακο, μπορούμε να το δώσουμε όπως κάθεται. Απλά βάζουμε τη σύριγγα στο στόμα του και όπως το ρουφάει εμείς πιέζουμε τη σύριγγα. Η δουλειά γίνεται από το ίδιο και δεν παιδεύεται κανένας από τους δυο.

 2. Κάνοντας το φάρμακο πιο εύγεστο

  Μερικά φάρμακα δεν είναι τόσο ωραία σαν γεύση ή σε άρωμα. Μια λύση είναι είτε να βουτήξουμε το στόμιο της σύριγγας σε μπανάνα είτε να πάρουμε ένα σφινοπότηρο και να ρίξουμε τη δοσολογία του φαρμάκου που πρέπει το κουνελάκι μας να πάρει μαζί με 1/4 επί της δοσολογίας του φαρμάκου σε κάποιο φρουτοχυμό ή φρουτόκρεμα. Σε φρουτοχυμό προφανώς μιλάμε για χυμό ανανά φρέσκο κατά προτίμηση για να μην έχουμε πολλά σάκχαρα. Σε φρουτόκρεμα έχουμε βρει και μας έχει συστήσει κτηνίατρος την Nestle bio, που είναι σε βαζάκι και τη βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ.

  Οπότε αν πρέπει να δώσουμε 1ml από το φάρμακό μας, θα βάλουμε 0,25ml χυμό ανανά ή φρουτόκρεμα. Θα τα ανακατέψουμε στο σφινοπότηρό μας και μετά θα τραβήξουμε το μείγμα με τη σύριγγα. Για να μπορούμε να τα κάνουμε όλα αυτά με ακρίβεια, καλό είναι να διαθέτουμε σύριγγα ινσουλίνης του 1ml ή των 2,5ml. Τέλος, μπορούμε να κάνουμε των συνδυασμό των 2, δηλαδή να βουτήξουμε το στόμιο σε κάποιο φρούτο και να κάνουμε μείγμα φαρμάκου με φρούτα.

 3. Δύσκολο κουνέλι, τύλιγμα μπουρίτο

  Αν δεν μπορούμε να δώσουμε το φάρμακο στο κουνελάκι μας με 1 από τους παραπάνω τρόπους ή με συνδυασμό των 2, τότε η λύση είναι να τυλίξουμε το κουνελάκι μας σαν μπουρίτο. Δηλαδή, παίρνουμε ένα φλισάκι ή κάποια κουβερτούλα του. Τυλίγουμε το κουνελάκι και είτε το βάζουμε να καθίσει πάνω μας είτε σε κάποιο τραπεζάκι πιάνοντας ελαφρά το κεφαλάκι και δίνουμε το φάρμακο.

 4. Φάρμακο όχι σε υγρή μορφή.

  Θα πρέπει να κάνετε το χάπι σε μορφή σκόνης με κάποιο γουδί και να το ανακατέψετε με κάποιο φρούτο όπως μπανάνα.  Στη συνέχεια, τοποθετούμε το μείγμα σε μια σύριγγα και δίνουμε το φάρμακο του, όπως βολεύει εκείνο. Δείτε πληροφορίες στο βίντεο που ακολουθεί.

 5. Κουνέλι χωρίς τύλιγμα

  Μπορείτε να δώσετε φάρμακο στο κουνελάκι σας με συνδυασμό των παραπάνων τρόπων, αλλά χωρίς να το τυλίξετε σαν μπουρίτο. Δηλαδή να το βάλετε πάνω σε κάποιο τραπέζι ή καθιστά πάνω σας και να δώσετε κανονικά το φάρμακό του. Δείτε τον τρόπο στο βίντεο που ακολουθεί.

Επιβράβευση και φάρμακα

Ποτέ δεν ξεχνάμε πώς πρέπει να δώσουμε και μία επιβράβευση για να κάθεται πιο εύκολα το κουνελάκι μας, αλλά και για να καταλάβει πώς δεν δίνουμε το φάρμακο για το κακό του, αλλά για το καλό του. ‘Ετσι, την επόμενη φορά που θα χρειαστεί να δώσουμε φάρμακο θα το πάρει πιο εύκολα μέχρι που θα το δέχεται εντελώς θετικά. Η επιβράβευση μπορεί να είναι ένα νυχάκι σαν μέγεθος από φρούτο ή κάποια κουνελολιχουδιά είτε χειροποίητη είτε έτοιμη. Δίνοντας θετικά vibes δίνουμε το σωστό μήνυμα στο κουνελάκι μας, ενώ ταυτόχρονα κάνουμε και τη ζωή του και τη ζωή μας λίγο πιο εύκολη.

Εμείς, βέβαια, ευχόμαστε να μην χρειαστεί να δίνετε συχνά φάρμακα και το κουνελάκι σας να είναι πάντα υγιέστατο. Αν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι όλα μας τα νέας κάντε like στην σελίδα μας στο facebook ή γίνετε μέλος στην ομάδα μας. Τα λέμε την επόμενη εβδομάδα με νέο άρθρο!