Σήμερα θα μιλήσουμε για τις έτοιμες και ασφαλείς κουνελολιχουδιές που μπορούμε να αγοράσουμε από τα διάφορα pet shop. Οπότε όσοι δεν έχουν χρόνο στη διάθεσή τους, είναι μια υπέροχη λύση. Ας δούμε, ποιες κουνελολιχουδιές είναι ασφαλείς και μπορούμε να αγοράσουμε; Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα πρέπει αρχικά, να αναφέρουμε ποιες είναι απαγορευτικές και επικίνδυνες για τα κουνελάκια μας.

Επικίνδυνες τροφές για τα κουνελάκια μας:

 • Drops γιαουρτιού,
 • Στικ με μούσλι και γενικά ό,τι περιέχει σπόρους και τροφή τύπου μούσλι,
 • Ψωμί-Φρυγανιές,
 • Μακαρόνια,
 • Μπισκότα,
 • Κράκερς-Πατατάκια-Γαριδάκια,
 • Δημητριακά,
 • Ξηροί καρποί,
 • Αβοκάντο,
 • Τροφή από χάμστερ και γενικά άλλων κατοικιδίων,
 • Πέτρες Ασβεστίου &
 • Σοκολάτα.

Απαγορευτικές και επικίνδυνες τροφές για κουνέλια.

Αφού είδαμε ποιες απαγορεύονται ας δούμε τώρα ποιες επιτρέπονται. Δύο εταιρείες που έχουμε δει στην Ελλάδα είναι η bunny και η oxbow. Γνωρίζουμε, πώς αυτές οι εταιρείες έχουν ποιοτικά καλές τροφές και χόρτα, αλλά έχουν και κουνελολιχουδιές.

ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ

Λιχουδιές της Bunny Nature.

Σε αυτή τη φωτογραφία βλέπουμε τις λιχουδιές Keks Mit Biss-Crunchy Cracker και My little Sweetheart. Δεν είναι απλά κρακεράκια ή μπισκοτάκια, όπως εκείνα της αγοράς που έχουν μέσα δημητριακά, αλεύρι, ξηρούς καρπούς κλπ. Πρόκειται για ειδικά κρακεράκια/μπισκοτάκια που έχουν μέσα χόρτα ειδικά για κουνέλια και κάποια γεύση, που επιτρέπεται για εκείνα. Δεν υπάρχουν μόνο οι εικονιζόμενες γεύσεις, αλλά και άλλες. Στα Keks Mit Biss-Crunchy Cracker επιτρέπονται μαξ 2 κρακεράκια, αντί φρούτου βέβαια. Στα My little Sweetheart μπορούμε να δώσουμε μέχρι και 5 μιας και είναι πιο μικρά σε μέγεθος. Όλα αυτά όπως και τα συστατικά, αναγράφονται πίσω από τη συσκευασία. Τις λιχουδιές αυτές τις  βρίσκουμε σε διάφορα pet shop, που φέρνουν αυτές τις εταιρείες ή σε online pet shop στο skroutz και σε άλλες τέτοιες πλατφόρμες.

ΛΙΧΟΥΔΙΕΣ ΓΙΑ ΚΟΥΝΕΛΙΑ

Λιχουδιές oxbow και άλλες από Bunny Nature.

Όπως βλέπουμε το πρώτο πακετάκι από αριστερά, η oxbow έχει βγάλει μπισκοτάκια που προορίζονται για τα κουνελάκια και για άλλα ζωάκια. Ωστόσο, αυτή η εταιρεία έχει φακελάκια με αποξηραμένη μπανάνα και μούρα, που αν και είναι πιο ακριβά σε σχέση με εκείνα του εμπορίου για ανθρώπινη κατανάλωση, είναι πιο καθαρά κι έχουν περάσει από έλεγχο. Δυστυχώς, τα μιξ αποξηραμένων φρούτων που βρίσκουμαι στην αγορά, δε ξέρουμε τις συνθήκες με τις οποίες εκείνα αποξηραίνονται και τί άλλο υπάρχει στην αποθήκη. Οπότε, αν δεν μπορούμε εμείς να αποξηράνουμε φρούτα, καλό θα ήταν να εμπιστευτούμε τη συγκεκριμμένη εταιρεία. Δίνουμε μαξ 2 κομματάκια, αντί φρούτου όπως λέει και η συσκευασία από πίσω.

Στο μεσαίο πακετάκι βλέπουμε τα Cookies-Bakery Handmade από την Bunny Nature. Εδώ, έχουμε σε σκόνη το μείγμα μας και ένα κουπάτ. Οπότε ουσιαστικά, μας δίνει η εταιρεία το μείγμα και με 100ml πόσιμο μεταλλικό νερό, φτιάχνουμε τη δική μας ζύμη. Με το δε κουπάτ, κάνουμε τα μπισκοτάκια μας, τα οποία θα βάλουμε σε ένα ταψί για να μπουν στο φούρνο. Συνολικά, θα βγουν περίπου 90 μπισκοτάκια. Είναι μια καλή λύση, αν φοβόμαστε να κάνουμε εμείς δικό μας μείγμα. Η εταιρεία αυτή έχει και άλλες λιχουδιές, όπως κλαδάκια μηλιάς, ρίζες πικραλίδας, διάφορα μείγματα με χόρτα σε μικρά φακελάκια και τα botanicals.

Γενικά, αυτό που έχουμε παρατηρήσει είναι πώς ό,τι κι αν πάρετε από την Bunny Nature και την Oxbow από τις λιχουδιές τους είναι κατάλληλες για κουνελάκια. Προφανώς μιλάμε, για εκείνες που προορίζονται για κουνέλια.

Συνοψίζοντας, αυτές είναι οι επιτρεπόμενες λιχουδιές που μπορούμε να αγοράσουμε από διάφορα pet shop. Εκείνες μπορείτε να τις χρησιμοποιήσετε και για να τα εκπαιδεύσετε πχ να μπορούν να ακούσουν στο όνομά τους κλπ. Ωστόσο, δεν υπερβάλλουμε στις ποσότητες και δε δίνουμε και φρούτο και λιχουδιά, την ίδια μέρα. Το φρούτο, θεωρείται κι εκείνο λιχουδιά κι έτσι πρέπει να δίνεται. Για περισσότερα νέα, ακολουθείστε μας στο facebook στη σελίδα μας ή μπείτε στην ομάδα μας.

Τέλος, να προσθέσουμε πώς το συγκεκριμένο άρθρο δεν είναι χορηγούμενο και δεν αποτελεί διαφήμιση προς τις συγκεκριμένες εταιρείες. Είναι καθαρά, η προσωπική μας άποψη και εκείνα που μας έχουν προτείνει οι κτηνίατροι ως επιτρεπόμενες λιχουδιές.